Auto hometrainercrash in Emmen was in orde

FOTO ARCHIEF DVHN

De auto waarmee een 53-jarige Emmense een 92-jarige plaatsgenote doodreed op haar hometrainer in een wooncomplex, vertoonde geen gebreken.

Dit blijkt uit onderzoek van de politie. Het ongeluk op 23 februari aan de Weerdingerhaag in Emmen werd ook niet veroorzaakt door een slecht wegdek of door slechte weersomstandigheden. ,,De oorzaak is nog altijd onduidelijk. Vast staat dat de vrouw de macht over het stuur is verloren en daarna tegen een woongebouw voor senioren gebotst. Ze vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd, maar ze kan het niet verklaren waarom het zo mis is gegaan’’, zegt Ron Reinds, woordvoerder van de politie.

Volgens Reinds had de vrouw geen alcohol gedronken, reed ze niet te hard en was ze voor het ongeluk ook niet aan het bellen of aan het prutsen met haar telefoon. De auto reed de recreatiezaal van wooncomplex Haagstede binnen. Een 92-jarige vrouw die bij het raam op de hometrainer zat, belandde onder de auto en overleed ter plekke. Een 77-jarige andere bewoonster, die naast haar op een hometrainer zat, raakte gewond aan een been. De bestuurster liep geen letsel op, maar verkeerde wel in een shock.

Nieuws

Meest gelezen

menu