Auto-ongeluk zangeres Mieke (65) leidde tot monsterhit van Marco Schuitmaker (24) uit Roden. Maar zij heeft gemengde gevoelens bij de cover van ’Engelbewaarder’

Marco Schuitmaker stond afgelopen week voor een uitzinnige menigte op het Chasséveld in Breda tijdens 538 Koningsdag.

Marco Schuitmaker stond afgelopen week voor een uitzinnige menigte op het Chasséveld in Breda tijdens 538 Koningsdag.

Met zijn hit ’Engelbewaarder’ zet Marco Schuitmaker al maandenlang iedere kroeg in Nederland op zijn kop. Het lied maakte de zanger uit Roden niet alleen op slag bekend, ook is hij momenteel een van de meest geboekte feestartiesten die ons land rijk is. Achter het nummer, dat Pierre Kartner bijna een halve eeuw geleden schreef voor zangeres Mieke, gaat echter een waargebeurde tragedie schuil.

Het drama achter de hit Engelbewaarder , die in de top 40 afgelopen week weer twee plaatsen steeg en nu een nummer 8-positie heeft, staat nog altijd in haar geheugen gegrift. Mieke Gijs (65) vertelt hoe zij, als 19-jarige, de dood in de ogen keek. „Na een repetitie in Gent, op weg naar het Belgische Arendonk waar ik toen bij mijn ouders woonde, viel ik achter het stuur in slaap!”

Met haar Peugeot 504 kwam de zangeres frontaal tegen een boom tot stilstand. „Als ik aan dat ongeluk denk, hoor ik nog de stemmen van de mensen die meteen hulp kwamen bieden. Ze vroegen: ’Ben je alleen...?’. Dat begreep ik pas later. De bestuurderskant van de auto was nog enigszins intact, de rest was total loss . Ze hebben me geholpen uit het wrak te klimmen, ik was in shock. Met een ambulance werd ik naar het ziekenhuis gebracht, waar ik vijf dagen heb gelegen. Aan het ongeluk hield ik gekneusde ribben, een scheurtje in mijn borstbeen en een hersenschudding over. Dat ik het heb overleefd, is eigenlijk een wonder.”

Je kunt dit bericht ook beluisteren als podcast, via Spotify en Apple Podcasts .


Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's