Auto ramt door voorpui woning in Tynaarlo en staat midden in de woonkamer. Politie houdt 42-jarige man uit Tynaarlo aan

Foto: Noordernieuws

Een automobilist is donderdagmiddag aan de Herenven in Tynaarlo met zijn voertuig een woning binnen gereden. Na het auto-ongeluk zette de bestuurder het op een lopen.

De schade aan de woning is immens. De voortuin ligt bezaaid met glas en de woonkamer is een ravage: meubels zijn aan stukken gereden en een gedeelte van de inboedel is naar buiten geslingerd. „Ik ben aan de dood ontsnapt”, vertelt de bewoner van het huis, die niet met zijn naam in het artikel wil.

‘Rondje fietsen is mijn redding geweest’

De man zegt een idee te hebben wie de auto door zijn voorpui heeft geramd, maar wil er niet al te veel over kwijt. „Ik had vannacht al een slecht voor gevoel en heb geen oog dichtgedaan”, verklaart de bewoner. „Eigenlijk zou ik een dutje op de bank gaan doen, omdat ik zo moe ben. Ik besloot toch een rondje te gaan fietsen en dat is mijn redding geweest.”

Hoe het nu verder moet, weet de man niet. „Daar liggen al mijn spullen dan, het antiek van mijn ouders. Misschien slaap ik vanavond wel onder een brug.” Een buurtbewoonster met twee jonge kinderen verzucht opgelucht te zijn dat niemand gewond is geraakt. „Normaal spelen hier kinderen. Het had veel erger kunnen aflopen.”

Bestuurder aangehouden

De bestuurder van de auto was na het ongeluk nergens te bekennen. „De automobilist was niet op de plek waar je verwacht dat hij of zij is”, zegt Anthony Hogeveen, woordvoerder van de politie. „We denken wel te weten om wie het gaat. Waarschijnlijk is het iemand uit de buurt.” De politie startte een zoekactie naar de bestuurder. Rond kwart voor drie is een 42-jarige man uit Tynaarlo aangehouden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu