Autodief gepakt na zoekactie met helikopter

De politie zocht met een helikopter FOTO ANP

Een 20-jarige man uit Utrecht is donderdagnacht aangehouden na een grote zoekactie in Wachtum. Hij wordt verdacht van het stelen van een auto.

Agenten kregen de melding dat op de A28 een gestolen Audi zou rijden. De auto reed met hoge snelheid richting de Duitse grens.

De politie zette een grote zoekactie op, omdat de afgelopen tijd meerdere plofkraken met Audi's werden gepleegd over de grens met Duitsland.

Op de A37 bij Wachtum zagen de agenten de auto op een vluchtstrook staan. Er zat niemand meer in het voertuig. Met hulp van honden en een helikopter zochten de agenten in de omgeving. Ook werd burgernet ingezet.

De man werd even later door agenten in Wachtum aangetroffen. Hij zit voorlopig vast. De politie onderzoekt of de man van plan was een plofkraak te plegen, hij is nog niet gehoord.

Bourtange
Donderdagnacht was het voor de derde nacht op rij raak: Net over de grens bij Bourtange probeerden dieven in het Duitse plaatsje Surwold een geldautomaat tot ontploffing te brengen . De plofkraak mislukte doordat het explosief te vroeg afging. De daders wisten niets buit te maken en gingen ervandoor in een onbekend voertuig.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu