Automobilist weigert blaastest na hinderen ambulance op de N34 tussen Emmen en Holsloot (en raakt rijbewijs kwijt)

De N34 bij Emmen. Foto Archief DvhN

Een automobilist heeft zaterdagavond op het politiebureau in Emmen zijn rijbewijs moeten inleveren, nadat hij weigerde aan een blaastest deel te nemen.

Agenten kregen de bestuurder rond half tien in het vizier op de N34 tussen Emmen en Holsloot, omdat hij agressief rijgedrag vertoonde. Daarbij irriteerde hij ook een ambulance die op dezelfde weg reed. ,,Hij zorgde ervoor dat deze ambulance er niet langs kon en ging zeer langzaam voor hem rijden”, aldus de politie Emmen op Facebook.

Ter hoogte van knooppunt Holsloot met de A37 werd hij aan de kant gezet. ,,We wilden een blaastest afnemen, maar de bestuurder gaf aan om medische redenen niet te kunnen blazen. Hij is meegenomen naar het bureau en na gekeken door de GGD-arts. Deze gaf aan dat er geen belemmeringen waren om de blaastest af te nemen.”

Aangezien de bestuurder daarop nog steeds weigerde te blazen moest hij zijn rijbewijs inleveren en kreeg hij een proces-verbaal voor het veroorzaken van gevaar op de weg, voor het hinderen van overig verkeer en voor het weigeren van de ademanalysetest.

Nieuws

Meest gelezen

menu