Autoramapand Emmen: Kleiner, moderner en meer parkeerplekken

De gedeeltelijke sloop van het winkelpand Autorama nabij het Emmer treinstation is begonnen. Aan de voorkant komen extra parkeerplaatsen. Foto: DvhN

Te groot, verouderd en te weinig parkeerplaatsen. Het was de hoogste tijd om het winkelpand Autorama bij het Emmer treinstation eens flink onder handen te nemen. En dat gebeurt nu dus ook.

Een bakker, een drogist, een bloemenzaak, een sportschool, een elektronicazaak en een winkel met haarproducten. Ze waren allemaal te vinden in het Autorama-pand aan de Weerdingerstraat in Emmen. Wie de laatste tijd door het gebouw liep, zag opvallend veel leegstand.

Van alle huurders waren alleen supermarkt Jumbo en snackbar De Wichter nog overgebleven. Niemand werd vrolijk van al die lege winkelruimtes, ook verhuurder Pantheon BV uit Alkmaar niet. Het bedrijf maakte een plan om het Autorama-pand weer bij de tijd te brengen. Dat betekent moderniseren én kleiner maken.

Jumbo en gemeente zijn blij: ook extra parkeerplekken

Jumbo was blij met de plannen, ook omdat er door het slopen van het gebouw extra parkeerplekken bij komen. Het aantal plaatsen stijgt tot 93 en het terrein wordt anders ingericht. Ook de gemeente omarmde het initiatief en gaf Pantheon in juni dit jaar de benodigde vergunning. Inmiddels zijn de werkzaamheden begonnen.


,,We hebben de afgelopen periode de eerste verdieping gestript en de supermarkt heeft een nieuwe tijdelijke ingang gekregen. Deze week is begonnen met de sloop van de voorkant van het pand’’, meldt Wendy Broers, woordvoerder van verhuurder Pantheon. Het gaat om het gedeelte waarin tot eind vorig jaar onder meer bakkerij Kolkman en drogisterij/parfumerie Miranda te vinden waren.

De Jumbo-supermarkt blijft de komende maanden gewoon open. Volgens de bedrijfsleider zal Jumbo er alles aan doen om de klant geen last te laten ondervinden van de verbouwing van het Autorama-pand. Dit geldt overigens ook voor snackbar De Wichter.

Pantheon hoopt dat de totale klus eind januari 2021 is afgerond. Ook in het vernieuwde en kleiner gemaakte Autorama-pand blijft ruimte beschikbaar voor meerdere nieuwe huurders. ,,Hierover lopen al wel gesprekken, maar die zijn in een zo precair stadium dat wij hierover geen informatie kunnen geven’’, zegt Broers. De achterkant van het gebouw, aan de zijde van de Verlengde Spoorstraat, verandert bijna niet. Daar komt alleen een extra deur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu