Bé Kiewiet uit Nieuw-Weerdinge houdt het voor gezien na veertig jaar tussen de vis en snacks. Maar horecazaak 't Mondje? Die blijft gewoon bestaan

Zeg je Bé Kiewiet, dan zeg je vis en snacks. Zo’n halve eeuw verdiende de geboren Nieuw-Weerdinger de kost met de bereiding en de verkoop van deze waar. Deze zomer zette hij er een punt achter. En zijn horecazaak, ‘t Mondje? Die blijft tot grote vreugde van Kiewiet (67) én veel dorpsbewoners gewoon bestaan.

Bé Kiewiet voor het pand waar hij tientallen jaren vis en snacks verkocht. Na een grootschalige verbouwing gaat Vanessa Derks (rechts) daarmee verder.

Bé Kiewiet voor het pand waar hij tientallen jaren vis en snacks verkocht. Na een grootschalige verbouwing gaat Vanessa Derks (rechts) daarmee verder. Foto: Jan Anninga

In het pand van ‘t Mondje in Nieuw-Weerdinge wordt hard gewerkt. Sinds kort niet meer door Bé Kiewiet, maar door bouwvakkers. ,,Alles wordt binnenin vernieuwd en ook de buitenkant wordt onder hand genomen. Er komt onder meer een nieuwe pui in’’, zegt Vanessa Derks (34).

Nieuws

menu