BBI stelt wintersportreizen vanaf Eelde naar Zweden en Noorwegen uit

BBI Travel stelt zijn wintersportreizen vanaf de luchthaven Eelde naar Zweden en Noorwegen uit. Corona gooit roet in het eten. ,,In Noorwegen mogen onze klanten de pistes niet op.”

Geen wintersportreizen naar Zweden en Noorwegen vanaf Groningen Airport Eelde dit jaar.

Geen wintersportreizen naar Zweden en Noorwegen vanaf Groningen Airport Eelde dit jaar. Foto BBI Travel

Op 17 december zou de eerste vlucht naar het gloednieuwe vliegveld Scandinavian Mountains op de grens van Noorwegen en Zweden vertrekken. Dat is uitgesteld tot 21 januari.

Dat betekent dat mensen niet tijdens de kerstvakantie vanaf Eelde naar Zweden kunnen vliegen voor een wintersportvakantie. ,,Daar balen we enorm van. De vliegtuigen waren voor 60 procent volgeboekt. We hebben al onze klanten gebeld. Ze hebben bijna allemaal omgeboekt naar begin volgend jaar of volgend seizoen. Twee klanten wilden hun geld terug. Dat krijgen ze, want voor de reizen geldt onze covid-belofte: niet vliegen is geld terug”, zegt directeur Henk van der Kooi van BBI Travel, dat is gevestigd op Groningen Airport Eelde.

Quarantaine

De reden dat de vluchten zijn uitgesteld is dat buitenlandse toeristen in Noorwegen eerst in quarantaine moeten als ze het land binnenkomen. ,,Ze mogen de pistes niet op. Daarvoor ga niet op wintersport”, zegt Van der Kooi. Zweden daarentegen is nog wel zonder quarantaine toegankelijk.

De vluchten vanaf Eelde naar Scandinavian Mountains bedienen zowel wintersportplaatsen Sälen in Zweden als Trysil in Noorwegen. ,,De helft van de passagiers had voor Noorwegen geboekt. Als je alleen de Zwedenreizigers vervoert, zit je met een halfvol vliegtuig.”

Een andere reden om de wintersportvluchten vanaf Eelde uit te stellen is dat mensen reisschuw zijn, zegt Van der Kooi. ,,Wat als er een volledige lockdown komt in Nederland? Dan kunnen we het land niet uit.”

Voorjaarsvakantie bijna volgeboekt

Ondanks corona is er veel belangstelling voor de nieuwe wintersportreizen vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavië, zegt Van der Kooi. ,,De voorjaarvakantie is al bijna volgeboekt. Er zijn nog tien tot vijftien stoelen over. Ook volgend winterseizoen vliegen weer naar Zweden.”

BBI Travel wil vanaf 21 januari twee keer vliegen op Scandinavian Mountains, op donderdag en zondag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu