BMX-ster Dez Maarsen opent kindcentrum Talent.nl

Dez Maarsen gaf de start van de school een feestelijk tintje. FOTO GERRIT BOER

De school draait al sinds de zomer, maar Talent.nl in Meppel is nu ook officieel open. BMX-kampioen Dez Maarsen zorgde daarbij gistermiddag voor spektakel.

De school draait al sinds de zomer, maar Talent.nl in Meppel is nu ook officieel open. BMX-kampioen Dez Maarsen zorgde daarbij gistermiddag voor spektakel.

Kindcentrum Talent.nl is niet zomaar een nieuwe basisschool. ‘Leren met hoofd, hart en handen' is er de leidraad. En de 25 kinderen waarmee de school na de zomervakantie uit de startblokken ging, ‘ontdekken de wereld zelf met hulp van anderen'.

Talent.nl is het resultaat van jaren voorbereiding door de werkgroep voor onderwijsvernieuwing binnen de stichting Pcbo (Protestants Christelijk Basis Onderwijs) in Meppel. De nieuwe school zegt kinderen de vaardigheden te willen bijbrengen die ze nu en in de toekomst het hardst nodig hebben. Zoals: samenwerken, creativiteit, kritisch denken, probleemoplossend vermogen, communiceren en sociale en culturele vaardigheden. De kinderen hebben zelf een behoorlijke stem in het kapittel. Elke week bepalen ze samen met de docenten wat ze gaan leren. Vrijheid is sowieso een groot goed bij Talent.nl. Zo zijn er op deze school geen vaste werkplekken, maar kunnen de leerlingen zelf kiezen waar ze aan de slag willen gaan.

De nieuwe school had vorig jaar toepasselijk de deur willen openen in de nieuwe wijk van Meppel: Nieuwveense Landen. De gemeente zag dat echter niet zitten. Nadat ook de voormalige kleuterschool in de Nova Zemblastraat nog even in beeld was, trok Talent uiteindelijk in de huidige lokalen aan De Vissersingel. De initiatiefnemers zijn meer dan tevreden over het eerste half jaar. De belangstelling voor het nieuwe schoolconcept is in Meppel zo groot dat Talent.nl zich gedwongen heeft gezien een leerlingenstop in te stellen. Na komende zomer kunnen pas weer nieuwe leerlingen instromen.

Om de officiële start van de school een feestelijk tintje te geven, had Talent.nl woensdag Dez Maarsen uitgenodigd, de Nederlands kampioen Freestyle BMX. Maarsen, specialist in flatland, gaf voorbeelden van de kunsten die hij in deze niet aan regels gebonden fietsdiscipline beheerst. Daarvóór had hij leerlingen van de school al een workshop gegeven. Op hun beurt gaven die ook een demo van wat ze hadden geleerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu