Bad Veenhuizen houdt hoofd boven water

FOTO ANP ANP

Houdt het zwembad van Veenhuizen het hoofd boven water? Het nieuwe bestuur doer er alles aan.

Nog geen 10.000 bezoekers trok het openluchtzwembad vorige zomer. Een dieptepunt, want een jaar eerder waren het nog 12.000. Maar eerlijk is eerlijk, het weer zat de buitenzwembaden ook niet mee. ,,Maar we zien elk jaar een terugloop van het aantal bezoekers. Dat is verontrustend", vertelt Freddie van der Beek, de nieuwe voorzitter van de stichting Zwembad Veenhuizen. Hij heeft een nieuwe club mensen om zich heen verzameld, die zich enthousiast inzetten voor behoud van het bad.

Het aantal van 10.000 bezoekers is vergeleken met zwembaden in de buurt niet om over naar huis te schrijven. In Vries, Peize, Paterswolde en Gieten noteren ze in een slecht seizoen meer dan 25.000 zwemmers.

Maar Veenhuizen is kleiner dan deze hoofdkernen en richt zich daarom ook op andere plaatsen in de regio. Van der Beek: ,,Vorig jaar bezorgden we folders in de Asser wijk Kloosterveen. Dat heeft ons extra abonnementen opgeleverd. Dit jaar houden we er weer een actie."

Het zwembad krijgt de steun van nagenoeg elk huishouden in het dorp. ,,Bijna iedereen is voor 15 euro 'Vriend van het zwembad'. Daarnaast krijgen we subsidie van de gemeente", zegt Van der Beek. Voor een goede exploitatie zou het aantal bezoekers omhoog moeten naar 15.000 per jaar. Of dat lukt is zeer de vraag.

Het zwembad in Veenhuizen gaat niet dicht, maar er zitten wel kosten aan te komen. Van der Beek: ,,De afdekkleden voor zowel het grote als kleine bad zijn aan vervanging toe. En ook de gebouwen hebben onderhoud nodig." Volgende week zaterdag staan de vrijwilligers weer paraat voor allerlei klussen en op 12 maart is de actie NL-doet in het zwembad. Dan gaan vrijwilligers de perken voorzien van planten. Het openluchtbad gaat zaterdag 30 april weer open. Burgemeester Klaas Smid stelt dan de nieuwe klimpiramide in gebruik.

Nieuws

Meest gelezen

menu