Marleen Euving (29) uit Borger baalt, de operatie om haar hersentumor te verwijderen is uitgesteld vanwege corona. 'Er zijn nog geen uitzaaiingen en dat wil ik graag zo houden'

Door de overvolle ic’s worden operaties steeds vaker afgezegd. Het treft inmiddels ook jonge mensen met ernstige ziektes, blijkt uit het verhaal van Marleen Euving (29) uit Borger.

Marleen Euving heeft een tumor in haar hoofd. Ze is een van de patiënten van wie de operatie is uitgesteld door corona en een volle ic.

Marleen Euving heeft een tumor in haar hoofd. Ze is een van de patiënten van wie de operatie is uitgesteld door corona en een volle ic. Foto: Harry Tielman

Bij elk hoestje maakt Marleen Euving (29) uit Borger zich zorgen. Niet eens op de eerste plaats over corona, wat zij er nu toch beslist niet bij kan hebben. Nee, de belangrijkste gedachte die door haar hoofd schiet, is: Zou het nu dan toch zijn uitgezaaid? De tumor die in haar hoofd zit, die haar hoofdpijn bezorgt en tintelingen in het gezicht en haar haren. De tumor waardoor ze soms dubbel ziet. En waarvan de artsen hebben verteld dat hij, als hij uitzaait, een voorkeur heeft voor de longen.

Nieuws

menu