Banenverlies bij NAM raakt Drenthe diep. 'Voortbestaan hoofdkantoor Assen ter discussie'

Duizenden banen in en rond Assen staan op het spel door de lage aardgasprijs en het stoppen met de gaswinning in Groningen. „Het stadsbestuur reageert ten onrechte laconiek”, vindt raadslid en voormalig wethouder Albert Smit (PvdA).

De gasopslag bij Langelo. Noord-Nederland beschikt over een uitgebreide infrastructuur voor aardgas. De noordelijke provincies willen dat die ook na het afschaffen van olie en aardgas een rol blijft spelen om Nederland warm en in beweging te houden.

De gasopslag bij Langelo. Noord-Nederland beschikt over een uitgebreide infrastructuur voor aardgas. De noordelijke provincies willen dat die ook na het afschaffen van olie en aardgas een rol blijft spelen om Nederland warm en in beweging te houden. Foto: Jilmer Postma

Donderdag bleek dat de NAM 200 tot 300 banen schrapt . Volgend jaar komt het voortbestaan van de hoofdvestiging in Assen ter discussie te staan, zegt woordvoerder Hein Dek. „Hoewel de gaswinning in Groningen stopt, zien we voor ons nog wel een rol bij de kleine gasvelden. Maar het is duidelijk dat we te ruim in onze jas zitten.”

Kritische vragen aan burgemeester en wethouders