Barger-Oosterveld geïrriteerd: veel bouwplannen, maar er gebeurt al jaren niets. 'Emmen moet er meer vaart achter zetten'

De gemeente Emmen moet zich meer inzetten om vaart te krijgen achter bouwprojecten in Barger-Oosterveld. Procedures duren onnodig lang, waardoor projectontwikkelaars niet kunnen doorpakken.

De voormalige discotheek Boogie Bar. Er ligt een plan om op deze plek een wooncomplex te bouwen met twaalf appartementen, waarvan twee penthouses.

De voormalige discotheek Boogie Bar. Er ligt een plan om op deze plek een wooncomplex te bouwen met twaalf appartementen, waarvan twee penthouses. Foto: DvhN

Dit stelt Plaatselijk Belang Barger-Oosterveld. ,,In het dorp zijn meerdere projectontwikkelaars bezig met bouwplannen, al jarenlang. Maar gebouwd wordt er nog altijd niet. Wel wordt er voortdurend met plannen en documenten heen en weer geschoven tussen initiatiefnemers en de gemeente. Natuurlijk heb je te maken met procedures, maar zo lang hoeft het allemaal niet te duren. Waarom neemt de gemeente de projectontwikkelaar niet bij de hand, zodat er vaart achter kan worden gezet?’’, betoogt voorzitter Jeroen Suelmann.

Nieuws

menu