Bargerveen staat vanaf zaterdag drie maanden in het teken van kunstmanifestatie Into Nature

Het Bargerveen. Foto: Wouter Bessels

De tweejaarlijkse beeldende kunstmanifestatie Into Nature is vanaf zaterdag drie maanden lang te zien in het Bargerveen bij Emmen.

Het hoogveengebied bij Emmen - een van de laatste hoogveengebieden van Noordwest-Europa - vormt tot en met 24 oktober het decor van kunstwerken van internationaal aansprekende kunstenaars zoals Roger Hiorns, Awoiska van der Molen, Nina Canell en Otobong Nkanga. Bezoekers kunnen de kunstobjecten bezoeken via wandel- en fietsroutes.

Broken Circle / Spiral Hill

Wekelijks worden er op zaterdag bij restaurant Wollegras of in de buurt van de schaapskooi films vertoond of vinden er gesprekken met kunstenaars plaats die inhoudelijk verbonden zijn aan de kunstwerken van Into Nature . Maar ook op andere locaties, zoals op 4 september en 2 oktober in De Fabriek van Centrum Beeldende Kunst (CBK) Emmen, waar wordt ingegaan op het werk Broken Circle / Spiral Hill van Robert Smithson.

Aanvankelijk stond Into Nature gepland voor het voorjaar van 2020. Het uitblijven van een evenementenvergunning vanwege de coronacrisis leidde tot uitstel.

De manifestatie werd eerder gehouden rond Assen en Eelde (2016) en rond Frederiksoord (2018).

Meer informatie over Into Nature: New Energy staat op de website van de kunstmanifestatie .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu