Basisschool De Bentetop in Nieuw-Weerdinge opent nieuw technieklokaal met alles erop en eraan: 'De wereld ligt hier voor de kinderen open'

Basisschool De Bentetop in Nieuw-Weerdinge opent woensdag een speciaal lokaal voor Wetenschap en Technologie. Groep 7/8-docent Marloes Tjoelker: „Leerlingen krijgen hier een andere mindset dan in het eigen lokaal.”

Groep-4-leerlingen maken een huisje van hout en karton in het nieuwe lokaal voor Wetenschap en Technologie in dorpsschool De Bentetop in Nieuw Weerdinge.

Groep-4-leerlingen maken een huisje van hout en karton in het nieuwe lokaal voor Wetenschap en Technologie in dorpsschool De Bentetop in Nieuw Weerdinge. Foto: Jan Anninga

Aan de wand hangt klassiek gereedschap om mee te knutselen en klussen zoals hamers, zagen, gaatjestangen, lijmpistolen en een soldeerbout. In talloze bakken in de kast staan knutselmaterialen en Knexx en Duplo om prototypes mee te maken. Prentenboeken over wetenschap staan op de leesplankjes. Op de school met 92 leerlingen was sinds enkele jaren een ruimte over; een perfecte plek voor een wetenschapslokaal.

Nieuws

menu