Basisschool begint ontspannen aan kerstvakantie, die voor middelbaar onderwijs té plotseling kwam. 'Maar straks booster erin en gaan'

Onderwijsinstellingen zijn dicht. Waar basisscholen zich rustig konden voorbereiden, moest bij middelbare scholen in één klap het roer om. „Vrijdagmiddag gaf ik nog uitleg over het volleybaltoernooi deze week.”

De Voedselbankactie vindt toch doorgang op middelbare school Vincent van Gogh, locatie Lariks. Leerlingen brengen eten en halen hun boeken vervolgens op.

De Voedselbankactie vindt toch doorgang op middelbare school Vincent van Gogh, locatie Lariks. Leerlingen brengen eten en halen hun boeken vervolgens op. Foto: Marcel Jurian de Jong

Hoe gezellig het ook is in de aula van het Vincent van Gogh in Assen, met docenten in groene en rode kersttruien (en soms zelfs een rendiergewei op), het is gezelligheid met een rafelrandje. De kerstversiering is maandag maar weggehaald, alle activiteiten zijn overboord gezet. Leerlingen halen maandag en dinsdag hun boeken op.