Be Quick '28 uit Zwolle wint derde editie Ladies Cup

De speelster van Be Quick '28 kregen de eerste prijs uit handen van Anco Jansen van FC Emmen. Foto: Eigen Foto

De voetbalsters van de Be Quick ‘28 uit Zwolle hebben zondag in Emmen de derde editie van de Ladies Cup gewonnen. Ze versloegen in de finale de zaalvoetbalsters van Heerenveense Boys met 2-1. FC Klazienaveen legde beslag op de derde plek.

Volgens organisator Mark Siekman zagen ruim 150 toeschouwers in de sporthal in Angelslo hoe de speelsters van Be Quick ‘28 uit handen van FC Emmen-speler Anco Jansen de trofee voor de eerste prijs kregen. Siekman kijkt naar eigen zeggen tevreden terug op het toernooi. ,,Er is geen enkele keer een kaart uitgedeeld door de scheidsrechter. Het was dus een sportief toernooi, maar ook met heel spannende wedstrijden”, vertelt hij.

Het zaalvoetbaltoernooi voor vrouwen is een schot in de roos en groeit ieder jaar in aantal deelnemers. Dit jaar deden dertig teams mee aan de Ladies Cup. De komende maanden gaat de organisatie kijken of voor volgend jaar nog eens een of twee sporthallen kunnen worden toegevoegd, zodat het aantal deelnemende teams kan doorgroeien naar 42 stuks. ,,Gezien de grote belangstelling, zou dat geen gekke stap zijn”, stelt Siekman.

Nieuws

menu