Beestenboel op stadsvloer van Emmen: lichtgevende stalen dieren tot zes meter hoogte

Emmen is dierentuin- en vlinderstad. Dat is de komende maanden ook goed te zien op de Emmer stadsvloer. Maandag wordt begonnen met de opbouw van dertien dieren van staal, die daarna worden voorzien van verlichting.

De leeuw die volgende week naar Emmen komt.

De leeuw die volgende week naar Emmen komt. Foto: Starlight/Emmen Vlinderstad

Het grootste dier is een eland, die maar liefst zes meter groot is. Verder wordt het centrum opgefleurd met een leeuw, een ijsbeer, een neushoorn, een adelaar, een sneeuwuil, twee giraffes, vlinders en een pinguïnfamilie. De figuren zijn aangekocht door ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad. ,,Om het winkelgebied in de donkerste maanden van het jaar gezelliger te maken’’, zegt centrummanager Laurens Meijer.

De stalen dieren zijn aangeschaft bij het bedrijf Starlight uit het Overijsselse Heino. Dat heeft volgens Meijer ongeveer twee dagen nodig om de creaties in Emmen in elkaar te zetten en aan te sluiten op de verlichting. De beesten worden op verschillende plekken in het centrum geplaatst en blijven daar tot eind januari of begin februari staan. En eind volgend jaar keren ze weer terug.


Foto’s: Starlight/Emmen Vlinderstad.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu