Bekijk hier camerabeelden van duo dat wordt verdacht van reeks inbraken in Emmer-Compascuum

Camerabeelden van verdacht duo. Foto: Politie Zuidoost-Drenthe

De politie in Emmen heeft beelden vrijgegeven waarop twee mannen te zien zijn die worden verdacht van twee inbraken in een dezelfde woning in Emmer-Compascuum.

De inbrekers sloegen in de woning aan de Oostelijke Doorsnee zowel in augustus als oktober toe. In beide gevallen waren de bewoners niet thuis.

Bij de eerste inbraak op zaterdag 10 augustus vernielden de daders een keukenraam en doorzochten de woning. Met een sieraad sloegen zij op de vlucht. ,,In de woning stond een kluis die zij probeerden los te breken, maar zonder succes”, aldus de politie.

Bij tweede inbraak kluis meegenomen

De tweede keer dat zij toesloegen was op vrijdag 4 oktober. ,,De verdachten kwamen aanrijden in een zwarte Audi, stapten uit en liepen naar de woning. De chauffeur van de auto bleef in het voertuig op de uitkijk. Nu werd de achterdeur open gebroken en lukte het de daders nu wel om de kluis mee te nemen. Deze werd geplaatst in de kofferbak van de Audi.”

Bekijk een filmpje over deze inbraken (tekst gaat door onder het filmpje):

Wie zijn deze twee mannen?

Een bewakingscamera registreerde de verdachten. De politie sluit niet uit dat deze daders bij beide inbraken betrokken zijn. De beelden moeten leiden naar de identiteit van de mannen, dan wel meer informatie over hen. ,,Tippen kan via 0800-6070, dan wel anoniem via 0800-7000.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu