Belastingdienst vraagt faillissement WKE aan

FOTO ARCHIEF DVHN

De Belastingdienst vraagt dinsdagochtend voor de rechtbank in Assen het faillissement aan van de Emmer voetbalvereniging WKE. De zitting begon dinsdag om 10 uur, de uitspraak wordt om 14.00 verwacht.

WKE kiest ervoor om zich niet door een advocaat te laten bijstaan. Voorzitter Tjeerd Boonstra voert zelf verweer tegen het bankroet. De zitting is niet openbaar. De uitspraak wordt over enige tijd verwacht.

De fiscus zou een vordering hebben op de topklasser van rond de anderhalf miljoen euro, maar de Belastingdienst wil dit niet bevestigen. Wel zegt een woordvoerster dat het om 'een aanzienlijke vordering' gaat. Bij WKE lijkt men niet onder de indruk. Voor komend weekend heeft de voetbaltrots van het Emmer woonwagencentrum een groots benefietconcert gepland met tal van artiesten om geld in het laatje te brengen. ,,Alles gaat gewoon door. We hebben genoeg achter de hand om deze faillissementsaanvraag van de Belastingdienst te kunnen pareren'', stelt voorzitter Tjeerd Boonstra (foto), die op 20 januari de hamer overnam van Willem Zwikker.

Zijn bestuur loopt het risico hoofdelijk aansprakelijk te worden gesteld voor de schuld. WKE hoopt in juni van dit jaar het 50-jarig bestaan te kunnen vieren. De club ligt in de topklasse zondag op koers om volgend seizoen toe te kunnen treden tot de nieuw te vormen tweede divisie.


 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu