Ben Wijnstekers (36 interlands, 352 wedstrijden voor Feyenoord) komt in Emmen trainen

Ben Wijnstekers (links) na het behalen van de landstitel met Feyenoord in 1984. Naast hem toenmalig KNVB-bestuurder Andre van der Louw en Johan Cruijff.

Tussen 1979 en 1985 speelde Ben Wijnstekers 36 duels in het Nederlands elftal en vaak was hij dan de aanvoerder. Op 22 en 23 augustus is de voormalig profspeler van Feyenoord op het sportpark van voetbalclub EHS’85 in Emmen om trainingen te geven aan jeugdspelers.

De inmiddels 63-jarige Wijnstekers is actief voor Feyenoord Soccer Schools. Deze organisatie zet het gehele jaar door voetbalkampen (de zogenoemde Soccer Camps) op touw bij amateurverenigingen in het land en op het eigen trainingscomplex in Rotterdam.

Daarbij wordt er twee of drie dagen getraind op de Feyenoord-manier, onder leiding van minimaal één oud-speler van deze club.

Voor de tweede keer naar EHS’85 in Emmen

In 2017 reisde Feyenoord Soccer Schools voor de eerste keer af naar voetbalclub EHS’85 uit Emmen. Het ging toen om drie trainers, van wie er twee eerder uitkwamen voor Feyenoord 1: Henk Vos en Robin Nelisse.

EHS’85 kijkt er met een goed gevoel op terug en ontvangt Feyenoord Soccer Schools deze zomer graag voor een tweede keer.

Met Cruijff landskampioen in 1984

Er komen opnieuw drie trainers. Van hen heeft er eentje een verleden bij Feyenoord 1: Ben Wijnstekers. Tussen 1976 en 1988 speelde hij 352 competitiewedstrijden voor de club uit de havenstad.

Hij was aanvoerder van het team dat in 1984 met Johan Cruijff zowel de landstitel als de KNVB-beker won.

Nog acht plekken beschikbaar

De Soccer Camps zijn toegankelijk voor zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar. Voor de Feyenoord-trainingen bij EHS’85 hebben zich 40 liefhebbers opgegeven.

,,Er zijn nog acht plekken beschikbaar. Wie nog mee wil doen, kan zich tot een dag voor het trainingskamp via internet aanmelden’’, zo laat een medewerker van Feyenoord Soccer Camps weten. Ook kinderen die niet lid zijn van EHS’85 kunnen meedoen.

Kosten en wat je ervoor krijgt

Deelname aan het tweedaagse voetbalkamp kost 154 euro. Wie meedoet, krijgt een officieel Feyenoord Soccer Schools-tenue van Adidas (shirt en broek), een Feyenoord-bidon, een Feyenoord-bal en een persoonlijk deelnamecertificaat. Drinken en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu