Ben Wijnstekers verzorgt met Feyenoord Soccer School in Emmen trainingskamp voor jonge voetballers

Mister Feyenoord Ben Wijnstekers leert jonge voetballers in Emmen de fijne kneepjes van het spel. Foto: Jan Anninga

Voor voetbalclub EHS’85 uit Emmerschans zijn maandag en dinsdag bijzondere dagen. Feyenoord Soccer School komt voor de derde keer langs voor een trainingskamp. Kinderen uit het noorden van het land konden zich opgeven en krijgen twee dagen voetbaltraining van Ben Wijnstekers, oud-speler van Feyenoord.

Het bijzondere trainingskamp trekt jonge spelers uit de hele regio, maar ook uit Zwolle. Maar van de eigen club heeft niemand zich aangemeld, zo merkt bestuurslid van EHS’85 Gideon Sanderse. Ouders moeten een hoop heen-en-weer reizen door de coronamaatregelen. „Het is wel een beetje rot als je uit Zwolle deze kant op moet komen om vervolgens weer weg te moeten”, vertelt Sanderse. „Sommige ouders hebben daar wel een oplossing op gevonden en gaan tussendoor naar Wildlands.”

Waarom het trainingskamp onder zijn eigen club niet zo populair is, weet Sanderse niet. Maar dat mag de pret niet drukken, want de kinderen die wel meedoen maken lange dagen. Zij trainen van half tien ‘s ochtends tot vier uur ‘s middags met de Rotterdammers.

„Het gaat ons erom dat we lekker aan het voetballen zijn”, zegt Ben Wijnstekers, oud-speler van Feyenoord en hoofdtrainer van Feyenoord Soccer School. Wijnstekers is na zijn carrière als profvoetballer de school zelf gestart onder zijn eigen naam. Later heeft hij overlegd met Feyenoord en is hij voor de Rotterdamse club verder gegaan met de trainingskampen.

„Ik ben niet aan het scouten, maar als ik talent zie houd ik het wel in de gaten”

„Toen ik zelf nog speelde, werd ik ook wel eens op voetbalkampen uitgenodigd om training te geven”, vertelt Wijnstekers. „Dat vond ik hartstikke leuk. Ik wilde die kinderen ook wat bijbrengen over de sport.” Voor de oud-prof gaat het echt om het voetballen. „Het is niet zo dat ik echt aan het scouten ben, maar als ik een talent zie houd ik hem wel in de gaten.”

Op het veld staan 35 jongens en meisjes in een zwart-wit voetbaltenue enthousiast te voetballen of aandachtig te luisteren naar de instructies van de trainers uit Rotterdam. De voetbaltweedaagse kostte 150 euro per opgave, waar de jonge voetballers dan een Adidas-tenue, een bidon, een bal en twee dagen training voor krijgen. „Het is natuurlijk ook wel een beetje commercieel”, zegt Wijnstekers. „Daar moet ik dan ook wel eerlijk in zijn.”

Nieuws

Meest gelezen

menu