Benefietmiddag voor slachtoffertjes fatale woningbrand

Evelien Koning, eigenaresse van dansschool All About Dance in Emmen, organiseert een benefietmiddag voor de dochters van de overleden Jessica Wever. De middag vindt plaats op 6 april. ,,De meiden hebben niks meer. Ik moet iets doen’’, vertelt Koning.

Jessica Wever (31) kwam een maand geleden om het leven bij een brand in haar woning aan de Weytackers in Emmen. De politie heeft aanwijzingen dat de brand is aangestoken. De beide dochters van Wever overleefden het drama. De meisjes van zes en acht liggen nog steeds met brandwonden in het UMCG in Groningen.

Kapotgemaakt

Selina, het nichtje van de meiden, danst bij Evelien Koning. ,,Zodoende ken ik Jeanet, de zus van Jessica’’, vertelt ze. ,,Ik snap dat er meer leed in Nederland is, maar dit is zo dichtbij. Als ik hoor dat het leven van de familie zo is kapotgemaakt door iemand, dan gaat mij dat echt aan het hart.” Koning doelt daarmee op het vermoeden van brandstichting.

Geldzorgen

Met de benefietmiddag wil Koning geld inzamelen zodat de meiden en hun familie zich daar geen zorgen over hoeven maken.

,,Met de opbrengsten wil ik de meiden op weg helpen, zodra het nodig is. Ze komen niet uit een rijke familie om het zo maar te zeggen. De kinderen moeten straks gewoon op schoolreisje kunnen en als ze willen sporten, dan moet dat ook mogelijk zijn”, vertelt ze.

Hartverwarmende reacties

De initiatiefneemster plaatste een oproep op Facebook waarin ze om hulp vraagt. ,,De reacties die ik daarop krijg zijn echt hartverwarmend. Er zijn zoveel mensen die willen meehelpen.”

Er wordt onder andere geprobeerd om de zangers Jannes en Bouke te laten optreden. Daarnaast is ze in gesprek met de Rabobank om een gratis rekening te open voor de meiden. En met haar dansschool gaat ze ook acties houden om geld in te zamelen.

Vergadering

De danslerares benadrukt dat kleding en knuffels niet nodig zijn. ,,Dat krijgen ze genoeg. Bovendien liggen ze de komende maanden nog in het ziekenhuis en hebben ze niet zoveel aan kleding. De opbrengst van deze middag is echt bedoeld om de meiden een goede start te geven wanneer de tijd rijp is. Want hoe moeten deze meiden anders verder?”

Maandag 21 maart houdt Koning een openbare vergadering voor iedereen die mee wil helpen. ,,Iedereen die mee wil helpen mag om 19.15 uur naar Bewonersbedrijf Op Eigen Houtje komen. Daar gaan we het draaiboek verder uitwerken. En als mensen vragen hebben, dan kunnen ze mij onder andere op Facebook vinden.”

Nieuws

menu