Bertha uit Ubbena wint 488.000 euro in Postcode Loterij Miljoenenjacht

Bertha en haar dochter en Linda de Mol met de vette cheque

De 61-jarige Bertha Bonder uit Ubbena heeft zondagavond in het televisieprogramma Postcode Loterij Miljoenenjacht 488.000 euro gewonnen.

De Drentse haalde in het programma van presentatrice Linda de Mol de finale met de koffers door in de halve finale niet te zwichten voor een geldbedrag van 52.000 euro. Ook haar tegenstander ging niet door de knieen voor dat bedrag. Bertha bleek in hoofdrekenen sneller en mocht door naar het kofferspel.

'Een prachtig bedrag'

In de finale koos ze in de eerste ronde eerst enkele koffers met grote bedragen maar daarna liet ze koffers met kleinere bedragen openen. Aanvankelijk werd haar een bedrag van 47.000 euro en 99.000 euro geboden maar na de derde de ronde verhoogde de bank dat bedrag tot 199.000 euro.Vervolgens werd 314.000 euro geboden. Toen had Bertha nog de koffers met een miljoen en vijf miljoen in het spel.

 

Bertha noemde tijdens het spel 314.000 euro al een prachtig bedrag. Terwijl al haar dorpsgenoten aangaven dat ze moest stoppen, ging ze toch nog een ronde door. Ze opende toen de koffer met een miljoen. De bank bood vervolgens 488.000 euro voor Bertha's koffer. En daar nam ze genoegen mee. In haar eigen koffer bleek uiteindelijk slechts duizend euro te zitten.

Studieschuld dochter en een camper

Bertha gaf aan het gewonnen geld onder meer te willen besteden om de studieschuld van haar dochter (28) weg te werken. Ook heeft ze haar zinnen gezet op een camper en een nieuwe keuken.

Bertha is sinds kort samen met gepensioneerde boer Sjoerd. Ze werkt als woonbegeleider in een huis met jong dementerenden en jonge mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Nieuws

menu