Beslag op tientallen auto's, panden en rekeningen autohandelaren Hoogeveen vanwege belastingschuld

De politie bij het pand van Klok & Smit Foto: Leonora de Vries/DvhN

De belastingdienst heeft woensdag beslag gelegd op meerdere panden en woningen en ruim veertig auto’s in Hoogeveen en omgeving. Dit alles heeft te maken met een inval bij autohandel Klok & Smit in Hoogeveen.

Woordvoerder Remco Rous van de Belastingdienst bevestigt dat er een inval is gedaan bij een bedrijf in Hoogeveen. Daarbij is beslag gelegd op op tientallen auto’s, diverse panden en bankrekeningen. ,,Dit heeft te maken met openstaande belastingschulden. De actie is voor ons nu afgelopen. Dit is dan ook de stand van zaken.”

Een van de panden waar beslag op is gelegd is het autobedrijf Klok & Smit aan de Marconistaat in Hoogeveen. Om welke andere panden en woningen het verder gaat, wil Rous nu nog niet vertellen. ,,Het enige dat ik daarover kan zeggen, is dat er een inval is gedaan in een pand in Hoogeveen.”

Flinke celstraffen

Woensdagochtend vielen medewerkers van de belastingdienst, ondersteund door zeker tien agenten van de politie Noord-Nederland, het pand van autohandel Klok & Smit binnen. Dat bedrijf is niet onomstreden. De eigenaar (50) uit Noordscheschut en compagnon (41) uit Zuidwolde werden ruim twee weken geleden nog tot flinke gevangenisstraffen veroordeeld voor hun aandeel in een miljoenenfraude met auto’s. ,,Het komt vaker voor dat politieagenten ons assisteren wanneer we ergens naar toe gaan”, zegt Rous over de aanwezigheid van de politie.

Eind november 2017 deden politie en Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) ook al een inval bij het bedrijf. De verdenking was dat er miljoenen euro’s aan crimineel geld werden verdiend met het misleiden van de fiscus. Er werden toen 161 auto’s, zes motoren en een boot in beslag genomen. Ook werden er drie vuurwapens gevonden.

Rous zegt verder niet te veel te kunnen vertellen over de huidige inval. ,,Er zijn diverse openstaande belastingschulden. We willen met de beslaglegging zekerheid hebben dat we deze schulden ook kunnen vereffenen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu