Betaald parkeren bij Gasselterveld opnieuw uitgesteld met mooi weer voor de deur

De laatste kabels voor de slagbomen bij Gasselterveld werden recent aangelegd Foto: Harry Tielman

De slagbomen staan nog omhoog, dus je rijdt er zo op: de parkeerplaats bij de zwemplassen van het Gasselterveld. Voor de tweede keer stelt Staatsbosbeheer het betaald parkeren uit.

Er hoeft geen schep meer in de grond bij de recreatieplassen bij Gasselte, maar de laatste zaken - stroom, camera’s, reserveringsysteem - zijn nog niet klaar. ,,Ergens in de centrale moet nog een vinkje gezet of een knopje omgezet worden. Dat duurt even, en dan gaan we de boel inregelen en installeren”, zegt Willem van Ark, teamleider van Staatsbosbeheer.

Aanvankelijk wilden Staatsbosbeheer, de provincie en gemeente al in juni betaald parkeren invoeren, vanwege grote parkeeroverlast en files. Parkeren kost straks 6 euro per dag of 2 euro per uur.

Warm weekend

De hoop is dat dat de bomen volgende week werken. Vóór komende weekend, waarin het lekker warm wordt, gaat het in ieder geval niet lukken. ,,Want we willen dit niet op vrijdag doen. Als we dan problemen hebben, zitten we er het hele drukke weekend mee.” Om die reden staan er dit weekend verkeersregelaars. Als de parkeerbomen straks wel werken, komen er gastheren en -vrouwen om bezoekers op te vangen en te helpen met parkeren en betalen.

Gratis langs de weg is niet slim

De slimme bezoeker die denkt zijn auto gewoon even verderop gratis te parkeren, zal bedrogen uitkomen, zegt Van Ark. ,,Daar gaan we wel op toezien. Afgelopen weekend stonden heel wat mensen foutief geparkeerd. Die wilden gratis staan omdat zij dachten het betaald parkeren al was ingegaan. Nou, die hebben het tegendeel ervaren.”

De politie en Staatsbosbeheer schrijven in deze periode actief boetes uit of slepen auto’s weg in de daarvoor aangewezen zone.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu