In het ziekenhuis is één op de zes patiënten ondervoed. Zo probeert Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) patiënten gezond te laten eten

Dat goed eten helpt bij het herstel is logisch. Toch gebeurt het lang niet altijd, zien ze in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Hoe maak je ziekenhuisvoedsel beter én lekkerder?

Dorine Tiems, studente voeding en diëtetiek, gaat met een themaweek ondervoeding te lijf in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

Dorine Tiems, studente voeding en diëtetiek, gaat met een themaweek ondervoeding te lijf in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Foto: Marcel Jurian de Jong

‘Ik doe niks, dus ik hoef ook niet veel te eten’. Heel vaak hoort geriatrisch verpleegkundige Cindy Drenth oudere patiënten iets soortgelijks zeggen als de collega’s met het eten en drinken voorbij komen. ,,Dan weet je: nu moet je extra opletten”, zegt Drenth. ,,Want wie niet goed eet, heeft minder spierkracht en energie en loopt bijvoorbeeld een grotere kans om te vallen. Dan kom je in een cirkel terecht waar je moeilijk uit komt.”

Ondervoed bij opname

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's