Bethesda in zee met topchirurg

Oncologisch chirurg dr. Jaap de Vries is vanaf 1 juni voor een dag in de week in dienst bij de nieuwe ‘borstkankerkliniek’ van Bethesda. Hij moet helpen om van het Hoogeveense ziekenhuis op dit gebied een expertisecentrum te maken.

De Treant Zorggroep, waar Bethesda net als de ziekenhuizen in Emmen en Stadskanaal onder valt, heeft grote plannen met het Hoogeveense mammacentrum. De Vries is na Léonie Smit de tweede die in korte tijd het team van mammachirurgen komt versterken.

Omdat universitair hoofddocent De Vries ook verbonden is aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), draagt hij in Hoogeveen met zijn kennis en ervaring bij aan een optimale patiëntenzorg bij borstkanker.

,,Grote centra waar de diagnostiek rondom ziekten van de borst is geconcentreerd, worden volgens ons de toekomst”, zegt voorzitter Frank Kroezen van de vakgroep Chirurgie van Treant. ,,Wij denken dat we in Hoogeveen kunnen uitgroeien tot een van deze expertisecentra.’’

Behalve dat alle kennis van en ervaring met borstkankerzorg er gebundeld zijn, heeft het mammacentrum ook veel aandacht voor het psychische en sociale welbevinden van de patiënt.

Nieuws

menu