'Betrek Overijssel bij lobby voor Nedersaksenlijn.' Statenlid Roy Pruisscher uit Emmen wil vol gas verder met spoorverbinding door Noordoost Nederland

Je moet het ijzer smeden als het heet is, vindt de Drentse ChristenUnie. Na een gunstig rapport wil die partij hard gas geven voor de Nedersaksenlijn.

Partijen in de Drentse Staten pleiten al geruime tijd voor de nieuwe treinverbinding tussen Groningen, Stadskanaal, Emmen en Enschede, oftewel de Nedersaksenlijn.

Partijen in de Drentse Staten pleiten al geruime tijd voor de nieuwe treinverbinding tussen Groningen, Stadskanaal, Emmen en Enschede, oftewel de Nedersaksenlijn. Foto: Frits Poelman

Statenlid Roy Pruisscher van deze partij is in de wolken sinds vorige week de resultaten van een onderzoek bekend werden naar de spoorwegplannen van de vier noordelijke provincies (inclusief Flevoland). Daaruit bleek dat dat de Nedersaksenlijn een flinke oppepper geeft aan de leefbaarheid en de economie van het gebied waar de lijn doorheen moet lopen, dus tussen Groningen, Stadskanaal, Emmen en Enschede.

Overijssel

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's