Bevrijdingsfestival Assen ambitieuzer

Bevrijdingsfestival Assen ambitieuzer dan ooit.

Met Di-rect en Moke in de line-up onderstreept het Bevrijdingsfestival Drenthe zijn ambities om uit te groeien tot het mooiste festival in Nederland.

Beste ever
,,Dit wordt het beste festival ever ’’, zei voorzitter Hans Haerkens gisteren tijdens de presentatie van het programma donderdag 5 mei bij de Baggelhuizerplas in Assen. ,,We hebben een indrukwekkende line-up en de locatie heeft alles in zich om door te groeien. We zitten al in de top 4, als het geen top 3 is. We hebben hier zand, water en natuur en ook qua logistiek is de locatie perfect.’’

Kovacs trapt af in Assen waar op het hoofdpodium verder optredens zijn van onder meer Mooi Wark en U2 Experience. The Antidote, dance van een drie-koppige dj-act, sluit het muziekfeest af. Op het dance podium draait Gregor Salto. Hij komt rechtstreeks van een concert in Los Angeles naar Assen. Moke is na een break weer terug. Op het Drentse Bevrijdingsfestival treedt de band voor het eerst weer voor een groot publiek op.

Fonteinen en lichtbeelden
De organisatie gaat uit van 35.000 tot 40.000 bezoekers. Die krijgen ook een uitgebreid randprogramma waarbij het water bij de Baggelhuizerplas voor het eerst nadrukkelijk wordt betrokken. In de plas worden 20 fonteinen geplaatst die op de tonen van de muziek 15 meter hoog spuiten. Hierbij worden lichtbeelden vertoond.

Vorig jaar viel het festival letterlijk en figuurlijk in het water. Door noodweer moest het muziekfeest deels worden afgelast. Later kon een deel van de optredens alsnog door gaan, maar het publiek stond tot over de enkels in de modder. Het verzoek van de organisatie om drainage aan te brengen is nog niet gehonoreerd door de gemeente Assen. ,,Dat is vervelend want het veld moet er goed bij liggen en we weten dat het in ons klimaat vaak regent. Maar het verzoek ligt bij de gemeente’’, vertelt Haerkens.

Het festival werkt met een begroting van ruim 180.000 euro. De provincie Drenthe, gemeente Assen en het Comité 4 en 5 mei dragen 110.000 euro bij. Het aantal sponsors groeit. Ook in natura, zegt Haerkens. Zo verzorgt Drenthe Tours door de provincie voor pendeldiensten van en naar het festival.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu