Beweegtuin Klazienaveen-Noord geopend: buiten trainen en bewegen voor jong en oud

Klazienaveen-Noord: Opening beweegpark Veenstee door wethouder Raymond Wanders. Foto: Jan Anninga

Het door Plaatselijk Belang Klazienaveen Noord aangelegde beweegtuin is afgelopen zaterdag door wethouder Raymond Wanders van de gemeente Emmen officieel geopend.

Sinds afgelopen zomer zijn in het gebied van de Veenstee de beweegtoestellen geplaatst: een roeiapparaat, crosstrainer, fitnesstoestellen en een calisthenicstoestel.

Watertappunt

Eerder werden al een trailerhelling voor boten en een aantal visstekken - ook toegankelijk voor minder validen - aangelegd. Ook is er een strandje aan het binnenmeertje gemaakt, zijn er nu meer wandelmogelijkheden en is er een watertappunt.

,,Vooral het laatste jaar als gevolg van corona bleek dat mensen graag buiten willen trainen en bewegen”, zegt een woordvoerder van Plaatselijk Belang Klazienaveen Noord. ,,De toestellen kunnen door jong en oud gebruikt worden. Het is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.”

Het beweegpark is aangelegd dankzij bijdragen van de Rabobank, de NAM, het project M&GEZOND! (gemeente Emmen) en de provincie. Staatsbosbeheer heeft haar grond beschikbaar gesteld voor de realisatie van het recreatiegebied.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu