Bewogen huiskamerconcert voor de zus van Jessica

EMMEN ,,Oef, dat komt hard door’’, zegt Janet Wever na het derde nummer. De tranen komen als vanzelf.

In haar huis in de wijk Angelslo in Emmen is het trio Opera Familia bezig met een huiskameroptreden voor Janet, wat familie en vrienden. Janet is de zus van Jessica, die bij een aangestoken woningbrand half februari om het leven kwam. De beide dochters van Jessica ontsnapten ternauwernood aan de dood en worden nu beurtelings opgevangen door Jessica’s ex en door Janet.

Onder de vrienden van Janet is Linda, die het optreden geregeld heeft. ,,Ik ben fan sinds Opera Familia meedeed aan Hollands Got Talent. Op hun Facebook-pagina stond een oproep aan inwoners van Drenthe, om zich te met een bijzondere reden te melden voor dat huiskamerconcert. Opera Familie doet dat vaker in de aanloop naar optredens. Op 9 april zingen ze in De Hunzebergen in Exloo .

Linda bedacht zich toen ze de oproep zag geen moment en datzelfde gold voor manager Frank Boers, toen hij haar oproep onder ogen kreeg. En dus deed Opera Familia (bestaande uit vader Paul van der Veldt, moeder Carla van der Veldt en dochter Belinda Vermeer) gistermiddag een half uur Emmen aan. Vier nummers, waaronder twee verzoekje van Linda en Janet: Ave Maria van Schubert en When You Believe . En dat nummer hakt er flink in.

Ook bij de anders zo stoere mannen in huis, zoals de vader van Janet. Die is in het dagelijks leven vooral zendamateur van Radio Zeelandia. Komt dat even goed uit, dat er ook een Nederlandstalig nummer op het repertoire stond, Het gaat alleen maar om de liefde. Of dat niet wat voor de piratenzender is? ,,Nou, dat zeg je nou wel hè, maar het is helemaal geen gek idee. Het gaat om het gevoel dat je oproept en dit is muziek die heel erg bij je binnenkomt’’, zegt de vader van Janet. Opera Familia heeft er ook geen problemen mee. Paul: ,,Leuk hè, dit contrast. Dit is de nieuwe piratenmuziek, haha.’’

Ze gaan na afloop met zijn allen op de foto en dan is het voor Opera Familia weer tijd om naar thuisbasis Haarlem af te reizen. Even op en neer naar Emmen (en Exloo, waar gekeken werd of de piano nog een stembeurt behoeft), dat is toch aardig? ,,Dit is zo mooi om te doen’’, verklaart Carla nog nagenietend. ,,We zijn wel vaker een cadeautje, dit soort momenten blijven bijzonder. Iedereen heeft een verhaal. Het levert veel intieme momenten op. Het is heel dankbaar om dit te mogen doen.’’

Dat vond ook Janet. ,,Het was super’’, besloot ze met een traan over de wangen.

Nieuws

Meest gelezen

menu