Bewoner GGZ-kliniek Lentis in Zuidlaren aangehouden na dood van medebewoner (update)

Foto: Persbureau Meter

De politie heeft donderdagavond een bewoner van de GGZ-instelling Lentis in Zuidlaren aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een medepatiënt.

De medepatiënt werd donderdagavond dood in zijn kamer aangetroffen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en er is direct een nader onderzoek gestart.

Locatie De Es

Woordvoerder Siets Nobel meldt dat de verdachte geen cliënt is van de Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA).

De aangehouden patiënt woonde op locatie De Es. Hier worden patiënten met psychiatrische problemen geholpen terug te keren naar een eigen woonruimte. Ook het slachtoffer woonde op deze locatie. Op De Es wonen zo’n twintig volwassen bewoners die elk een eigen kamer hebben. Ze komen vooral uit het noorden van het land. Het gaat op De Es om langdurige zorg.

Nobel spreekt van een „diep tragische gebeurtenis voor alle betrokkenen en andere bewoners”. Volgens de woordvoerder is nooit eerder iets soortgelijks gebeurd bij Lentis. De bewoners en hun naasten zijn over de gebeurtenis geïnformeerd. ,,We letten goed op hoe het met de bewoners gaat, daar zijn we de komende tijd extra alert op”, zegt Nobel. Daarnaast kunnen naasten met al hun vragen terecht bij de zorgorganisatie.

Woonvorm voor tbs

Op het Dennenoordterrein in Zuidlaren zijn allerlei klinieken gevestigd die zich met psychiatrie en aanverwante zaken bezighouden. Zo is er de forensisch psychiatrische kliniek van Forint, die onlangs is uitgebreid met een woonvorm voor tbs’ers die in de laatste fase van hun behandeling zitten. Lentis zelf heeft er behalve het hoofdkantoor nog een vijftal klinieken, waar cognitieve gedragstherapie wordt gegeven, veelal aan ouderen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu