Bewoners Drouwenerveen eisen terecht stillegging mestscheidingsinstallatie

Foto: ANP

Bewoners van het Zuideind in Drouwenerveen eisen terecht stillegging van een mestscheidingsinstallatie in hun straat. Dit blijkt woensdag uit een uitspraak van de Raad van State.

De gemeente Borger-Odoorn wil ook af van de mestinstallatie maar dacht niet te kunnen optreden tegen mestverwerker R. Timmermans. Dat had volgens de gemeente te maken met een fout in de Beheersverordening. De Raad van State heeft bepaald dat de Beheersverordening niet geldig is waardoor de gemeente bevoegd is om op te treden.

Installatie stilgelegd

Enkele maanden geleden heeft de gemeente de installatie toch stilgelegd vanwege ernstige klachten uit de buurt over stank en vrachtverkeer. Timmermans heeft daarover een rechtszaak aangespannen bij de rechtbank Noord-Nederland.

De mestscheidingsinstallatie werd in februari 2015 gebouwd. Borger-Odoorn schrok van de klachten en legde in december 2015 een dwangsom op maar die werd later weer ingetrokken.

Gemeente lag te slapen

Buurtbewoners stapten hierover in oktober naar de Raad van State waar ze woensdag gelijk kregen. Volgens omwonenden heeft de gemeente in 2015 zitten slapen.

Nieuws

menu