Bewoners Schapenveenweg ‘slikken' megaparking

Bewoners Schapenveenweg ‘slikken' megaparking

Het gezin Keuter aan de Schapenveenweg in Emmen legt zich neer bij de aanleg van duizend parkeerplaatsen voor bezoekers van dierentuin Wildlands Adventure Zoo.

Het gezin Keuter aan de Schapenveenweg in Emmen legt zich neer bij de aanleg van duizend parkeerplaatsen voor bezoekers van dierentuin Wildlands Adventure Zoo.

Dit zegt Robert Keuter, die met zijn vrouw en kind aan de Schapenveenweg woont. De woning van het gezin is het enige huis aan dit weggetje, dat de dorpen Noordbarge en Westenesch met elkaar verbindt. Op zo'n 150 meter afstand van het huis van Keuter laat de gemeente een megaparkeerplaats aanleggen. Het terrein is bedoeld om op piekmomenten bezoekers van Wildlands op te vangen.

Op korte afstand van Wildlands zijn volgens de gemeente geen andere terreinen waar snel zo'n grote parking kan worden aangelegd. Robert Keuter las in oktober vorig jaar in deze krant over het besluit hiertoe van het college van burgemeester en wethouders. Dit viel hem rauw op zijn dak. ,,Het woongenot wordt er zeker niet door verbeterd'', zegt Keuter. ,,Maar vooral het feit dat ik hier niet persoonlijk over werd ingelicht, irriteerde mij. Wij zijn de enige bewoners van deze straat. Was het nou zo'n moeite geweest om eerst even bij ons langs te gaan?''

Nadat de gemeenteraad akkoord ging, kwam de projectleider bij Keuter op bezoek om de plannen en de procedure toe te lichten. In de brief die Keuter daarna kreeg, wijst de gemeente erop dat het bij dergelijke projecten gebruikelijk is om de plannen vroegtijdig te bespreken met de erkende overlegpartners, ofwel de betrokken wijk- en dorpsverenigingen. Dat is hierbij ook gebeurd. Verzet heeft weinig zin, omdat het plan past binnen het bestemmingsplan. Keuter: ,,Mijn grootste irritatie betrof de communicatie, niet de aanleg van die parkeerplaatsen. Want ook ik zie het belang daarvan voor Wildlands heus wel.'' Volgens Keuter komt er tussen zijn woning en de parkeerplaatsen extra beplanting.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu