Bewoners Waanderveld verbijsterd. Emmen staat bouw 44 garageboxen toe in gebied dat Architectuurprijs won. 'Een Berlijnse muur van 66 meter. Onvoorstelbaar'

Emmen heeft zich de woede op de hals gehaald van een groot aantal bewoners van het Waanderveld. In dit woon-en werkgebied, dat in 2011 de Drentse Architectuurprijs kreeg, staat de gemeente de bouw van 44 bedrijfsunits toe. ,,Hier komt dus een Berlijnse muur van 66 meter aan garageboxen’’, aldus een van de verontwaardigde buurtbewoners.

Het Waanderveld in Emmen, een plek waar wonen en werken wordt gecombineerd. Links, bij de entree van dit gebied, wil de gemeente de bouw van de bouw van 44 boxen cq bedrijfsunits van toestaan.

Het Waanderveld in Emmen, een plek waar wonen en werken wordt gecombineerd. Links, bij de entree van dit gebied, wil de gemeente de bouw van de bouw van 44 boxen cq bedrijfsunits van toestaan. Foto: DvhN

Het Waanderveld ligt tussen de wijken Bargeres en Rietlanden en achter de voormalige fabriek van Ericsson, die tegenwoordig een bedrijfsverzamelgebouw is. Aan de rechterkant staan bedrijfspanden, aan de linkerkant wordt wonen en werken gecombineerd. De manier hoe het gebied is vormgegeven en de variëteit aan gebouwen leidde ertoe dat Waanderveld in 2011 de Drentse Architectuurprijs kreeg. Dit ook tot grote vreugde van de gemeente Emmen, die het gebied steevast als ‘hoogwaardig’ betitelde.

Nieuws

menu