Bewoonster (31) komt om bij woningbrand Emmen

Buurtbewoners nemen een kijkje bij het huis aan de Weytackers. Foto: Frank Jeuring

Bij een brand in een woning in de Emmer wijk Angelslo zijn een dode en twee gewonden gevallen. Het gaat om een alleenstaande vrouw en haar twee jonge kinderen. De twee kinderen zijn naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De politie bevestigt woensdagochtend dat de moeder (31) is overleden.

Volgens een buurtbewoner was geen van drieën bij kennis toen ze door de brandweer uit huis werden gedragen.

,,Eerst kwamen de twee kinderen, toen de vrouw. Ze zijn buiten wel tien minuten bezig geweest haar te reanimeren. Later ook met een AED erbij'', verklaarde een man die in hetzelfde blok een paar huizen verderop woont. Naar nu blijkt, tevergeefs. Een buurtbewoner, die de brand in een tussenwoning aan de Weytackers ontdekte, alarmeerde rond half twee in de nacht van dinsdag op woensdag de brandweer. Een uur later had de brandweer de brand onder controle.

Andere buurtbewoners zagen hoe in de hal van de tussenwoning brand was uitgebroken.

De politie is woensdag in de middag een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de brand. De politie laat weten dat de oorzaak van de brand nog niet is vastgesteld en kan daarom brandstichting ook niet uitsluiten. Daarom wordt er forensisch onderzoek gedaan en is de politie ook buurtonderzoek gestart.

De kinderen van de omgekomen vrouw liggen nog in het ziekenhuis. Het gaat om twee meisjes van 8 en 6 jaar oud.

Lees ook

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu