Bezoek weer mogelijk in Treant ziekenhuizen

Het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen. Foto: André Weima

Treant verruimt per direct de bezoekregeling op de ziekenhuislocaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. Dat maakte de medische organisatie bekend middels een persbericht.

Treant meldt dat alle afdelingen weer bezoek mogen ontvangen. Per dag mag er één bezoeker bij een patiënt langskomen. Wel is het zo dat er weer bezoek uit heel Nederland mag komen.

Bezoek in namiddag

Bezoekers kunnen vanaf de namiddag op bezoeken komen. Volgens Treant is bezoek overdag is dat niet mogelijk, omdat dan veel patiënten de ziekenhuislocaties bezoeken voor een afspraak op de polikliniek. Om zo min mogelijk mensen tegelijk in het ziekenhuis te hebben, scheiden Treant de patiëntenstromen op de poliklinieken zoveel mogelijk van de bezoekersstromen op de verpleegafdelingen. Op de website van Treant staat de volledige bezoekregeling en de bezoektijden per kliniek.

Versoepeling

In verband met het coronavirus had Treant de bezoekregeling in de ziekenhuizen aangescherpt. De versoepeling van de maatregelen heeft te maken met de relatief kleine hoeveelheid coronabesmettingen in Noord-Nederland. Ook omdat de landelijke maatregelen tegen de verspreiding van coronavirus geleidelijk worden versoepeld, kunnen de bezoekmogelijkheden worden verruimd.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu