Bezorgde Emmenaren geven lege winkelpanden beter aanzien, zodat winkelend publiek niet in zwart gat belandt

Fijn winkelen is er in sommige delen van het Emmer stadshart niet meer bij. Door de leegstand loopt het publiek soms een zwart gat in. Bezorgde Emmenaren hebben daarom leegstaande etalages ingericht en illustraties op winkelruiten geplakt.

Illustrator Pirmin Rengers (tweede van rechts) en student Britt Gerdes (kijkend door kijkgat) tekenden voor de kleurrijke ontwerpen die de afgelopen dagen op winkelruiten zijn geplakt. Geheel rechts Frank Arling en geheel links Heleen Maatje, beiden van Plan B.

Illustrator Pirmin Rengers (tweede van rechts) en student Britt Gerdes (kijkend door kijkgat) tekenden voor de kleurrijke ontwerpen die de afgelopen dagen op winkelruiten zijn geplakt. Geheel rechts Frank Arling en geheel links Heleen Maatje, beiden van Plan B. Foto: Boudewijn Benting

Het is iets om even bij stil te staan. Op het Mondriaanplein, al decennialang het winkelhart van Emmen, staan inmiddels zowat alle bovenverdiepingen leeg. Het restaurant van de dierentuin, bij de ook al ter ziele gegane traverse. De bovenverdieping van de oude V&D (alleen H&M zit ook nog op de eerste etage, op de begane grond vult Medikamente Die Grenze de immense ruimte). En sinds een paar maanden staat ook de verdieping boven C&A leeg, na het vertrek van Bristol.

Donker gat

Nieuws

menu