Bezwaarcommissie Aa en Hunze veegt vloer aan met illegale bewoning op 't Ruige Veld in Rolde door Stichting Altijd Zorg

Stichting Altijd Zorg op 't Ruige Veld in Rolde. Foto: Jeroen Kelderman

De bezwaarcommissie van de gemeente Aa en Hunze is het met burgemeester Anno Wietze Hiemstra eens dat bewoning op ‘t Ruige Veld niet kan.

Dat blijkt uit een uitspraak van de commissie. Wonen op ‘t Ruige Veld is niet toegestaan, vindt de bezwaarcommissie.

Beschermd wonen

Tussen Stichting Altijd Zorg en de gemeente Aa en Hunze liep een bezwaarprocedure. De gemeente had een dwangsom opgelegd in verband met de illegale bewoning op ‘t Ruige Veld in Rolde. Ook de bezwaarcommissie vindt niet dat verblijven op ‘t Ruige Veld mag. Het is alleen toegestaan als dit noodzakelijk is voor de behandeling, zoals bij beschermd wonen.

Volgens de gemeente Aa en Hunze gaat dat nagenoeg voor niemand op. Er zou maar een bewoner wonen van wie de zorgbehoefte zo zwaar is, dat die daar ook (volgens het bestemmingsplan dan) mag wonen. Maar, zo laat Aa en Hunze weten, dan moet de zorg wel volledig op orde zijn. En daar wringt de schoen zeker. De gemeente Aa en Hunze en aanvankelijk Stichting Altijd Zorg (SAZ) steggelen al maandenlang over die slechte zorg.

Hiemstra: Gevraagde helderheid

De bezwaarcommissie heeft de gemeente laten weten dat die meer duidelijkheid moet verschaffen aan SAZ over hoe een dwangsom te voorkomen. ,,De commissie geeft ons en Stichting Altijd Zorg nu de gevraagde helderheid, hopelijk komt daarmee een eind aan het eindeloze juridische gesteggel. We willen toe naar een veilige situatie, goede kwaliteit van zorg en gebruik binnen het bestemmingsplan, dit advies gaat ons daarbij helpen”, laat burgemeester Anno Wietze Hiemstra weten.

De gemeente komt binnenkort met een nieuw besluit over de last onder dwangsom op illegale bewoning.

Nieuws

Meest gelezen

menu