Bibliotheek Emmen heropent donderdag; andere bibliotheken in de gemeente pas volgende week

Bibliotheek Emmen. Eigen foto

De Bibliotheek in het centrum van Emmen is vanaf donderdag 14 mei weer open. De vestigingen in Klazienaveen, Nieuw-Amsterdam en Emmer-Compascuum heropenen volgende week woensdag.

,,Wij zijn blij dat we weer opengaan voor publiek, ook al zijn het nog kleine stapjes. Het gaat eerst alleen om boeken te lenen of terug te brengen”, zegt directeur Marchien Brons. ,,Natuurlijk zijn wij genoodzaakt een aantal maatregelen in te voeren, omdat we te maken hebben met strenge afstands- en hygiëne-eisen. We richten de bibliotheken zo in dat het voor alle klanten én medewerkers veilig is.”

Kinderen mogen alleen onder begeleiding naar binnen

Die aangepaste inrichting houdt onder meer in dat er slechts een beperkt aantal personen tegelijkertijd in de bibliotheek aanwezig mag zijn, gebruik van een mandje is verplicht en kinderen onder 12 jaar mogen alleen onder begeleiding naar binnen.

Brons: ,,Voorlopig kunnen bezoekers alleen materialen lenen en inleveren. Het biebcafé, de internetcomputers en de toiletten blijven nog gesloten.”

Bibliobussen blijven nog even stilstaan

De afhaalservice blijft in de bibliotheken van kracht, totdat ze weer open gaan voor publiek. De servicepunten blijven tot nader orde gesloten en ook de bibliobussen gaan voorlopig niet rijden.

Nieuws

Meest gelezen

menu