Na achttien uur nekken pijn-en rugklachten bierkratzitters Peize

Pijn in nek en rug nekten de bierkratzitters tijdens het dorpsfeest in Peize. Foto Jan Willem van Vliet

De bierkratzitters op het dorpsfeest in Peize hebben het achttien uur volgehouden. Zaterdagmorgen om 11 uur gaven ze gezamenlijk op.

Na een nacht zitten op een leeg bierkistje kwamen de klachten. De rug en de nek speelden pijnlijk op. Toen besloten de vier deelnemers solidair met elkaar te zijn en gezamenlijk te stoppen. De prijs van 500 euro delen ze.

Acht jongemannen hadden zich aanvankelijk opgegeven voor het bierkratzitten tijdens de Zomerfeesten Peize, maar uiteindelijk durfden slechts vier het aan. De anderen haakten vlak voor tijd af.

Achterwerk

Om vijf uur vrijdagmiddag schoven Paul Splinter, Richard de Weerd en de neven Justin en Daniël Kuiper hun achterwerk op het kratje op het evenemententerrein. Ze wilden het 28 uur volhouden, maar dat lukte hen niet. Ze kwamen tot achttien uur.

De jongens kwamen de nacht goed door, zonder een plensbui op hun kop te krijgen. Onder toeziend oog van leden van Volksvermaken Peize mochten ze om de drie uur tien minuten van hun kratje af om even naar het toilet te gaan.

Hobbelfietsen

Het bierkratzitten is een van de onderdelen van de Zomerfeesten Peize, die tot en met zondag duurt. Zaterdagmiddag is er nog kuipsteken en zondagmiddag ringsteken op hobbelfietsen.

‘s Avonds is er muziek op het horecaplein. Daarvoor gelden strenge regels. Er mag niet gedanst worden en ook een polonaise is uit den boze.
 

Nieuws

menu