Bij ATF in Fluitenberg (de beste keet van Nederland) is het altijd feest

Een deel van de vaste kern van ATF viert de tweede verkiezing van beste keet van Nederland. Foto Gerrit Boer

Eigenlijk hebben de bezoekers van keet ATF in Fluitenberg (Oost) geen reden voor een feestje nodig. Maar nu hun keet wéér de beste van Nederland is...

Ja, dan wordt in het knusse onderkomen pal langs de A28, met een inrichting in skihutsfeer waar menig kroeg een puntje aan kan zuigen, wel een extra biertje gedronken. En gebak gegeten.

‘Echt niet verwacht’

,,Toen we vorig jaar werden uitgeroepen tot beste keet van Nederland, was de verrassing al groot. We deden voor de eerste keer mee en dachten: we zien wel wat het wordt. Maar dat we voor het tweede jaar op rij weer de beste zijn, hadden we echt niet verwacht. Via via hadden we gehoord dat er een paar heel goede en heel mooie keten meededen aan de verkiezing’’, zegt Jan-Willem Slagter.

De keet staat op het erf van zijn ouderlijk huis in Fluitenberg. En ATF staat voor Al-Tijd Feest en dat is het. De keet bestaat een jaar of 18 en de derde generatie jeugd krabbelt al aan de deur.

Ooit een uitgewoonde stacaravan

Het is moeilijk voor te stellen dat ATF ooit een uitgewoonde stacaravan was met een oud bankstel erin. ,,Nu zijn het twee stacaravans tegen elkaar en zijn de tussenwanden eruit gehaald’’, licht Manon Oosterkamp toe. Zij behoort ook tot de vaste kern van ATF die bestaat uit een man (ook vrouw) of 15 tot 20 in de leeftijd van 20 tot 30 jaar.

,,De kroegen in Hoogeveen zijn zo duur en wij vinden het er ook niet zo gezellig’’, zegt Jan-Willem. ,,Hier hebben we een eigen plekje en hebben we alles zelf in de hand’’, valt zus Natasja hem bij.

Een zuipkeet mag je het niet noemen. Jan-Willem: ,,We houden elkaar goed in de gaten en ook hier geldt: geen alcohol onder de 18 jaar.’’ Neef Florian van 16 nipt aan een colaatje.

Straks houtgestookt zwembad

Aan de keet is de afgelopen jaren veel veranderd. Blikvanger is de voorkant van het legendarische VW-busje. Buiten staat de nieuwe trots: een heus zwembad. ,,Maar het water is ook in de zomer aan de frisse kant, want het zwembad ligt in de schaduw. We werken aan verwarming. Houtgestookt, om precies te zijn’’, lacht Jan-Willem.

Voor de tweede keer verdient ATF een concert van Mooi Wark in de keet. ,,Het wordt vast weer druk, maar het past precies.’’

Nieuws

menu