Bij afslag Rolde langs N33 richting Gieten komt tankstation met mogelijk fastfoodketen. Wethouder bevestigt gesprekken

Tanken Foto: ANP/Remko de Waal

Bij de N33-afslag naar Rolde komt een nieuw tankstation. Er zouden ook plannen zijn om daar een horecagelegenheid of fastfoodketen aan vast te plakken.

Dat er een benzinestation komt, bevestigde wethouder Bas Luinge (VVD) van de gemeente Aa en Hunze tijdens de raadsvergadering. Fractievoorzitter Arie Fonk van D66 had daar naar gevraagd. ,,Wij zijn in gesprek met de ondernemer en ontwikkelaar”, vertelde Luinge.

In de kinderschoenen

De wethouder wilde er verder niet veel over kwijt omdat het volgens hem nog in de kinderschoenen staat. Ook zou er zijn afgesproken om er publicitair nog niets mee te doen. ,,We komen op de lijn als er meer duidelijkheid is.” Fonk had gehoord dat op deze locatie tussen de N33, de Grolloërstraat en de Borgerderweg binnenkort wordt ontsloten en de eerste contracten worden getekend. Volgens Fonk gaat het om een tankstation van Fieten Olie.

Hij wees er op dat een mogelijk fastfoodrestaurant in strijd zou kunnen zijn met het bestemmingsplan. Vooral omdat het overlast en strooivuil langs de wegen in de hand zou werken. De D66-fractievoorzitter vroeg ook nog naar andere ontwikkelingen in Rolde.

Zo ligt het terrein waar eerder hotel Erkelens stond al tijdenlang braak en gebeurt er maar weinig mee. Volgens velen is dit een doorn in het oog. Supermarkt Plus wil daar een grote supermarkt neerzetten, maar het is al zeer lang stil, constateerde Fonk. ,,Dat is een ongewenste situatie die afbreuk doet aan het dorp Rolde.”

IJzig stil

Dat erkende wethouder Henk Heijerman (Gemeentebelangen) ook. ,,Het is ijzig stil momenteel in Rolde. Wij weten niet wat de eigenaar doet. We horen en zien er niks van. Wij weten het op dit moment niet. De eigenaar is aan zet”, aldus Heijerman die het met Fonk eens is dat de situatie ‘ongewenst’ is.

Fonk wilde ook weten van Heijerman hoe het staat met het terrein van garage Janssens aan de Grolloërstraat. ,,Enkele jaren geleden waren er plannen voor tientallen starterswoningen. De garage wordt verplaatst naar Assen. Wat gebeurt er met de woningbouwplannen?” Heijerman kon de D66’er niet verder helpen. ,,Wij kennen de geruchten van verplaatsing ook, maar wij hebben nog niks gehoord van de grondeigenaar over woningbouwplannen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu