Ellie Norden uit Beilen schrijft voorleesverhalen over verschillende gebeurtenissen: 'Bij elke nieuwe situatie kun je dit boek uit de kast pakken'

Ellie Norden. Foto: Handen uit de mouwen

Hoe bereid je een kind voor op de eerste zwemles, uit eten gaan of een ziekenhuisbezoek? En hoe bespreek je de ongemakken van deze coronacrisis? Ellie Norden uit Beilen schreef samen met opvoedkundige Tischa Neeve het voorleesboek Kijk, zo gaat dat.

,,Gezinnen zitten momenteel nogal op elkaars lip. Dat kan leiden tot irritaties. Bijvoorbeeld als het ene kind rekenwerk voor school maakt, terwijl een jonger broertje of zusje net kan lezen en tijdens het oefenen alles hardop leest. Hoe creëer je dan een eigen plek in huis?”

Aan het woord is Ellie Norden over één van haar meest actuele verhaaltjes. De Beilense is in het dagelijks leven opruimcoach, maar met Kijk, zo gaat dat heeft ze nu een nieuw voorleesboek over dagelijkse situaties waarmee kinderen te maken krijgen op haar naam staan.

Bijpassende tips voor ouders

Opvoedkundige en kinderpsycholoog Tischa Neeve voorzag de verhalen van bijpassende tips voor ouders. ,,Ik heb haar jaren geleden leren kennen toen ik met mijn gezin meedeed aan het tv-programma ‘Schatjes’. Wij hadden een klik en hielden contact. Na verloop van tijd ontstond het idee voor dit boek”, zegt Norden.

,,We wilden één boek met voorleesverhaaltjes over heel veel verschillende gebeurtenissen die in het leven van een jong kind voorkomen. Bij elke nieuwe situatie kun je steeds het boek uit de kast pakken.”

Voorbereiding op nieuwe dingen

De Beilense schreef de verhaaltjes voor kinderen van ongeveer 4 tot 9 jaar oud. ,,Het boek is ook heel geschikt voor kinderen die wat meer structuur nodig hebben. Ik heb zelf een zoon met een autismespectrumstoornis en hij had altijd veel baat bij een goede voorbereiding op nieuwe dingen.”

Kijk, zo gaat dat bevat 44 verhaaltjes. ,,Het is een vernieuwde uitgave van ons boek Mam, hoe gaat dat dan? dat zes jaar terug uitkwam. Het is aangevuld met een aantal nieuwe verhalen, bijvoorbeeld over een broertje met een beperking, verschillende gezinssamenstellingen en een miskraam. Ook de tips zijn geactualiseerd.”

Verjaardag vieren in deze tijd

Daarnaast schreef Norden vijf verhaaltjes over de coronacrisis en het vele thuiszitten, waarvan één in het boek staat en de rest gratis als e-book te downloaden is op Nordens website . ,,Behalve over irritaties heb ik er één geschreven over je verjaardag vieren in deze tijd en over kamperen, bij gebrek aan vakantie.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu