Bijna 1100 lopers staan 12 september aan de start van de 4 Mijl van Assen: bekijk hier wat de atleten te wachten staat

4 Mijl van Assen. Eigen foto

Ze zijn er maar wat trots op, de organisatoren van de 4 Mijl in Assen. Het is één van de eerste grote loopevenementen in Nederland die na 1 september doorgaat. Er worden zaterdag 12 september bijna 1100 lopers aan de start verwacht.

Dat kan dankzij een speciale opzet die aan alle (corona)richtlijnen voldoet. Zo is de start van deelnemers boven de 18 op ruime afstand van elkaar en heeft elke loper bijna 4 vierkante meter tot zijn beschikking in het startgebied. Ook zijn er extra toiletten en veel opstellingen op het terrein om handen te wassen.

4 Mijl Festival afgelast

Helaas moesten er ook een aantal onderdelen worden geschrapt, zoals het hele 4 Mijl Festival, het sportplein en het kinderplein. De centrale prijsuitreiking gaat niet door: bekers worden na afloop thuisbezorgd bij de winnaars.

Wat zegt het moment van finishen over de individuele uitslag?

Maar wie mogen zich uiteindelijk de winnaars van de 4 Mijl van Assen noemen?

Door de gefaseerde start (elke paar seconden een beperkt aantal lopers) zegt alleen het moment van finishen niets over de individuele prestatie. De uitslag wordt dan ook bepaald op basis van de netto tijd die verstrijkt tussen de passage van de startlijn en het daarna weer passeren van de finish. Dat biedt - zo stelt de organisatie - een eerlijke weergave van ieders prestatie, ongeacht het startmoment van een loper.

Samenwerking met gastvrouwen uit het centrum

Om alles in goede banen te leiden heeft de organisatie de samenwerking gezocht met ‘Vaart in Assen’. De gastvrouwen die in het centrum van Assen hebben gelopen attenderen op 12 september in het Anne Frank Park de bezoekers ook op de afstandsregels.

De inschrijving sluit vrijdag 4 september om 12 uur. Inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu