Blauwe zone in Klazienaveen uitgesteld vanwege… zout

FOTO ARCHIEF DVHN

De invoering van een blauwe parkeerzone in het centrum van Klazienaveen is minstens een week uitgesteld.

De invoering van een blauwe parkeerzone in het centrum van Klazienaveen is minstens een week uitgesteld.

De reden daarvoor is tamelijk onalledaags: vanwege zoutresten, die zijn achtergebleven na het strooien tijdens de vorstperiode, is het onmogelijk om met verf een blauwe zone aan te brengen op de weg. Het parkeren met een parkeerschijf zou donderdag ingaan, maar is nu met een week uitgesteld. Ook het uitdelen van gratis parkeerschijven, noodzakelijk in de auto om maximaal een uur lang gratis te kunnen parkeren, gaat donderdag niet door.

Of het volgende week wel kan laat de gemeente Emmen van het weer afhangen. Maar wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) en middenstandvoorzitter Dick Foorthuis hebben alvast een plekje in hun agenda ingeruimd, 's ochtends om negen uur.

De invoering van de blauwe zone had toch al wat voeten in de aarde. Parkeren in het centrum van Klazienaveen is sinds jaar en dag gratis. Dat was misschien tegen het zere been van de middenstand in het centrum van Emmen, maar wel een reden dat het winkelen in Klazienaveen de laatste jaren aan populariteit won.

Sommige bezoekers van Klazienaveen parkeerden hun auto urenlang in de nabijheid van winkels – en dat was eigenlijk niet de bedoeling. Om meer mensen een kans te geven het centrum met de auto te benaderen werd in overleg met de Handelsvereniging Klazienaveen (HaVeKa) besloten tot de blauwe zone. IJs en weder dienende, maar juist dat gooit nu roet in het eten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu