Spelers FC Zuidlaren met schaafwonden van het veld. 'Niet van harde slidings, gewoon omdat ze vallen'

Rob Staal op het hoofdveld van FC Zuidlaren op sportpark de Wenakkers. En op het lava-veld komen de stenen omhoog uit de onderlaag.

Rob Staal op het hoofdveld van FC Zuidlaren op sportpark de Wenakkers. En op het lava-veld komen de stenen omhoog uit de onderlaag. Foto's: Jaspar Moulijn, bewerking DVHN

Voetbalverenigingen in de gemeente Tynaarlo zijn verbolgen over de beroerde staat van de velden. „Kennis en kunde ontbreken, bij de buurgemeenten ligt het gras er fantastisch bij.”

Terwijl vier jongens in Barcelona-shirts een balletje trappen op het naastgelegen oefenveld, hurkt elftalleider Rob Staal op het hoofdveld van FC Zuidlaren en woelt in het zand. Hij laat een hand vol ronde korreltjes zien. „Dat is gewoon steen. Daar wil je echt niet overheen glijden.”

Je kunt dit bericht ook beluisteren als podcast, via Spotify en Apple Podcasts .


Plukje kunstgras

Het is slecht gesteld met het hoofdveld van de amateurclub. Lange zanderige strepen laten zien waar het afwateringssysteem loopt. Rond de penaltystip is geen grasspriet te bekennen. Er steekt slechts een plukje wit kunstgras uit het zwarte zand omhoog om aan te duiden waar de strafschoppen genomen moeten worden.

De bijna 900 leden die hier wekelijks trainen en wedstrijden spelen komen regelmatig met grote schaafwonden van het veld. „Niet van harde slidings”, benadrukt Staal. „Gewoon omdat ze vallen.” De hobbelige grasmat zorgt niet alleen voor blessures, ook het spel van de lokale FC heeft eronder te lijden. „We hebben een technische ploeg, maar op dit veld valt niet te combineren. Goede spelers zijn het zat, die vertrekken naar andere verenigingen waar ze wél een lekker potje kunnen spelen.”

Lava-velden

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's