Boek 'Ziek gelukkig' van overleden Ruud ten Wolde uit Emmen naar nummer 1 op Bestsellerlijst. Zus Sanne moest huilen toen ze het hoorde: 'Ik zie hem gewoon genieten daarboven'

De hashtag #ZiekVeelLiefdeVoorRuud die op sociale media gehanteerd werd, blijkt geen holle kreet. Want hoewel het boek Ziek gelukkig van de op 9 oktober op 29-jarige jarige leeftijd overleden oud-Emmenaar Ruud ten Wolde pas sinds 19 oktober in de winkels ligt, is het met een recordsnelheid naar de nummer 1-positie van de Bestseller 60 geschoten. Sanne ten Wolde, de zus van Ruud, moest huilen toen ze het nieuws hoorde.

Ruud ten Wolde samen met zijn twee zussen Fleur en Sanne (r.).

Ruud ten Wolde samen met zijn twee zussen Fleur en Sanne (r.). Foto: Sanne ten Wolde

„Ik hoorde van iemand dat alle schrijvers dit wel zouden willen, maar dat dit maar weinigen gegeven is”, vertelt Sanne ten Wolde. ,,Het is nu dus eigenlijk Barack Obama, Astrid Holleeder en Ruud. Hoe mooi is dat! Ik zie hem gewoon genieten daarboven. Als ie nog iets in de sterfelijke werkelijkheid teweeg kan brengen, dan is het dit wel.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu