Boer Harms is terug van weggeweest. Na jaren komen The Dutch Boys met een gloednieuw nummer. 'Ik zeg tjeu, er zit stikstof in 't milieu'

Velen lieten al van zich horen tijdens de stikstofcrisis, maar misschien wel de bekendste boer van Nederland nog niet: Boer Harms. Daarin komt verandering. The Dutch Boys haken in op de actualiteit en brengen voor het eerst sinds twintig jaar een nieuw nummer uit: ‘Ik zeg tjeu, er zit stikstof in het milieu’.

The Dutch Boys bij de opnames van hun nieuwe single, de eerste in 20 jaar. Over boer Harms die niet snapt waarom hij moet stoppen met zijn werk. Van links naar rechts: Cor Maatje, Henk de Roo en Jans Hoogeveen.

The Dutch Boys bij de opnames van hun nieuwe single, de eerste in 20 jaar. Over boer Harms die niet snapt waarom hij moet stoppen met zijn werk. Van links naar rechts: Cor Maatje, Henk de Roo en Jans Hoogeveen. Foto: DvhN

Met zijn drieën staan ze in de kleine opnamestudio van producer/componist Janderman van den Berg in Emmen: Henk de Roo (67), Cor Maatje (65) en Jans Hoogeveen (64). De heren, die in de jaren tachtig furore maakten als The Dutch Boys, hebben er duidelijk plezier in. Voor het eerst sinds jaren staat het trio uit Zwartemeer en Klazienaveen weer in een studio om een nieuw liedje op te nemen. Over boer Harms die niet snapt waarom hij moet stoppen met zijn werk.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's